Estetske ljuskice za zube

Estetske ljuskice za zube

estetske_ljuskice

Svatko želi imati lijepi osmijeh, ali prije estetike uvijek mora ići funkcionalnost i zdravlje. Samo pacijenti sa zdravim zubima su pravi kandidati za postavljanje estetskih ljuskica za zube.

Ljuskice za zube spadaju u jednu od najpopularnijih estetskih korekcija u svijetu. Tko je savršen kandidat za ljuskice? Svatko tko ima zdrave zube, dobru oralnu higijenu, a želi dodatno uljepšati osmijeh, prekriti nepravilnosti, krivi položaj te boju zuba.

Ukoliko imate veliki karijes i velike ispune te promjene u boji zuba koje su uslijedile zbog zahvata na samom zubu (pogledati više u članku Promjene u boji zuba) onda niste idealni kandidat za ljuskice te za Vas postoje i druge opcije.

Ljuskice za zube se rade kod pacijenata koji žele trajno promijeniti boju i oblik zuba. Pacijent može korigirati svoju boju i izbjeljivanjem kako smo pisali u članku Izbjeljivanje zubi kod kuće, ali ukoliko se radi o teškim obojenjima zuba ili pojavi fluoroze zuba, odnosno pojavi bijelo prošaranog zuba koja nastaje u mjestima gdje voda za piće sadrži jako mnogo fluora, onda je u tim slučajevima postavljanje ljuskica svakako bolja opcija od izbjeljivanja zubi.

U slučaju da zube niste nikada izbjeljivali, a prirodno su tamni i obojani, vrlo je vjerojatno da će Vam umjesto ljuskica biti savjetovano izbjeljivanje zubi. Jedan od razloga može biti to što što tamna boja zuba može prosijavati kroz ljuskicu koja je svega 0,5 mm širine, stoga krajnji estetski rezultat neće biti zadovoljavajući. Dopustite Vašem doktoru da postavi adekvatnu indikaciju za estetsku korekciju s kojom ćete biti najzadovoljniji.

 

Jeste li kandidat za ljuskice za zube?

Osobe koje žele riješiti razmak između zubi najbolji su kandidati za estetske ljuskice kao i oni pacijenti koji su nezadovoljni položajem zuba. Kod ovakvih korekcija, kada se radi o mlađoj osobi, najbolja opcija je stavljanje ortodontskog aparata. Ukoliko pacijent ne želi aparatić mogu se napraviti privremene ljuskice kako bi vidjeli imaju li odgovorajući estetski učinak te koliki je opseg brušenja zuba. Odrasle osobe koje ne žele nositi aparatić, a žele napraviti male korekcije oblika i položaja zuba su najbolji kandidati za estetske ljuskice za zube.

Osobe koji piju gazirana pića i kisele sokove dobri su kandidati za postavljanje ljuskica. Kod konzumacije takvih pića često dolazi do erozije zuba odnosno gubitka tvrdog zubnog tkiva zbog djelovanja kiselina te su u tom slučaju ljuskice idealna korekcija za zube uništene od djelovanja gaziranih pića.

Ukoliko je došlo do gubitka jednog manjeg dijela zuba, a njegova vitalnost nije ugrožena, ljuskice za zube su odličan izbor!

Ljuskice mogu produžiti i preoblikovati zube, ispraviti otkrhnute, razbijene i izobličene zube te prekriti mrlje, a održavate ih klasičnom oralnom higijenom.

 

Galerija prije i poslije test

phone
NAZOVITE NAS
Copyed to Clipboard