Estetske ljuskice za zube

Sadržaj

Estetske ljuskice za zube

Zubne ljuskice su estetska korekcija i najčešće ih koriste osobe koje su nezadovoljne položajem, oblikom ili bojom zubi te osobe koje žele riješiti razmak između zubi.

 

Za sve informacije o zubnim ljuskicama obratite nam se za besplatan pregled.

Besplatan Pregled

Galerija prije i poslije

Osnovne karakteristike

Ljuskice (navlake za zube, eng. veneers) keramičke su navlake za zube na prednjim zubima i imaju prije svega estetke značajke.

Indikacije za ljuskice su oštećeni ili otkrhnuti zubi traumom ili abrazijom, zubi oštećeni karijesom, pigmentacija zuba koja se ne može riješiti izbjeljivanjem, zatvaranje razmaka između zubi ili jednostavno ljepši osmijeh. Bruse se lagano samo prednje plohe zubi na koje se kasnije lijepe keramički izrađene navlake za zube koje nisu deblje od 0,5 mm.

Zašto zubne ljuskice?

Svatko želi imati lijepi osmijeh, ali prije estetike uvijek mora ići funkcionalnost i zdravlje. Samo pacijenti sa zdravim zubima su pravi kandidati za postavljanje estetskih ljuskica za zube.

Ljuskice za zube spadaju u jednu od najpopularnijih estetskih korekcija u svijetu. Tko je savršen kandidat za ljuskice? Svatko tko ima zdrave zube, dobru oralnu higijenu, a želi dodatno uljepšati osmijeh, prekriti nepravilnosti, krivi položaj te boju zubi.

Ako imate veliki karijes i velike ispune te promjene u boji zuba koje su uslijedile zbog zahvata na samom zubu (pogledati više u članku Promjene u boji zuba) onda niste idealni kandidat za ljuskice te za Vas postoje i druge opcije.

Ljuskice za zube se rade kod pacijenata koji žele trajno promijeniti boju i oblik zubi. Pacijent može korigirati svoju boju i izbjeljivanjem, kako smo pisali u članku Izbjeljivanje zubi kod kuće, ali ako se radi o teškim obojenjima zuba ili pojavi fluoroze zuba, odnosno pojavi bijelo prošaranog zuba koja nastaje u mjestima gdje voda za piće sadrži jako mnogo fluora, onda je u tim slučajevima postavljanje ljuskica svakako bolja opcija od izbjeljivanja zubi.

Estetske zubne ljuskice

U slučaju da zube niste nikada izbjeljivali, a prirodno su tamni i obojani, vrlo je vjerojatno da će Vam umjesto ljuskica biti savjetovano izbjeljivanje zubi. Jedan od razloga može biti to što tamna boja zuba može prosijavati kroz ljuskicu koja je svega 0,5 mm širine, stoga krajnji estetski rezultat neće biti zadovoljavajući. Dopustite Vašem doktoru da postavi adekvatnu indikaciju za estetsku korekciju s kojom ćete biti najzadovoljniji. Za više informacija kontaktirajte nas i naručite se za besplatan pregled.

Jeste li kandidat za ljuskice za zube?

Osobe koje žele riješiti razmak između zubi najbolji su kandidati za estetske ljuskice kao i oni pacijenti koji su nezadovoljni položajem zubi. Kod ovakvih korekcija, kada se radi o mlađoj osobi, najbolja opcija je stavljanje ortodontskog aparata. Ako pacijent ne želi aparatić mogu se napraviti privremene ljuskice kako bismo vidjeli imaju li odgovorajući estetski učinak te koliki je opseg brušenja zuba. Odrasle osobe koje ne žele nositi aparatić, a žele napraviti male korekcije oblika i položaja zubi su najbolji kandidati za estetske ljuskice za zube.

Osobe koje piju gazirana pića i kisele sokove dobri su kandidati za postavljanje ljuskica. Kod konzumacije takvih pića često dolazi do erozije zuba odnosno gubitka tvrdog zubnog tkiva zbog djelovanja kiselina te su u tom slučaju ljuskice idealna korekcija za zube uništene od djelovanja gaziranih pića.

Ako je došlo do gubitka jednog manjeg dijela zuba, a njegova vitalnost nije ugrožena, ljuskice za zube su odličan izbor!

Ljuskice mogu produžiti i preoblikovati zube, ispraviti otkrhnute, razbijene i izobličene zube te prekriti mrlje, a održavate ih klasičnom oralnom higijenom.

U slućaju znatnog oštećenja zuba, ljuskice možda neće biti dovoljne te preporućamo postavljanje zubnih krunica.

Cjenik

CJENIK U IZRADI

Obratite nam se s povjerenjem

Za sva Vaša pitanja o zubnim ljuskicama te o Vašoj implanto-protetskoj terapiji brine se:

dr.sc. Jurica Krhen, dr.med.dent.,
specijalist oralne kirurgije i implantologije, ITI Fellow

U Poliklinici Krhen sve pacijente osobno pregledava dr. Jurica Krhen, određuje pacijentima najoptimalniju terapiju, osobno odrađuje kirurški zahvat te vodi brigu i kontrolu nad pacijentima dugo nakon odrađene terapije.
Sa preko 35 godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji, stranim i domaćim usavršavanjima i besprijekornim rezultatima u implantologiji, možete se osjećati da ste u sigurnim rukama. Više o dr. Jurici Krhenu možete pročitati ovdje.

Naručite se za besplatan pregled

Povratno ćemo Vam se javiti za dogovor oko termina.

 

  Unesite Vašu email adresu i/ili telefon. Naše osoblje će Vas kontaktirati u najkrećem roku za dogovor oko termina za Vaš besplatni pregled.

  Slažem se da se moji podaci navedeni u obrascu prikupe i obrađuju u svrhe za koje sam poslao upit Poliklinici Krhen.

  Česta pitanja i odgovori

  phone
  mail
  Copyed to Clipboard