Dijagnostika

Dijagnostika

Dijagnostika – zubni rendgen

Spoj dugogodišnjeg kirurškog i implantološkog iskustva te primjena najsuvremenije tehnologije za prikaz stanja pacijenta nezamjenjive su odrednice uspješnog dijagnosticiranja i planiranja optimalne terapije za pacijenta. Primjena 3D tehnologija u dentalnoj medicini naša je svakodnevnica. Ono što je nekoć bila RTG snimka, danas to mjesto zauzima digitalni zubni rendgen ili pravi trodimenzionalni snimak koji nam daje jasniju i egzaktniju sliku pacijentovog stanja za sve nužne metode mjerenja i planiranja terapije. Obična rendgenska slika danas je evoluirala u nešto doista impresivno i praktično, a mi pratimo taj trend.

Računalnim 3D prikazom možemo:
– dobiti uvid u pacijentovo stanje zuba i usne šupljine do najsitnijih pojedinosti,
– s velikom sigurnošću isplanirati cjelokupnu terapiju,
– virtualnom augmentacijom i implantacijom pacijentu dočarati poziciju dentalnih implantata i vezu između osobnih želja i stvarnih mogućnosti.

DIGITALNA RTG SLIKA

Digitalnom RTG snimkom (zubni rendgen nove generacije) možemo sagledati sve strukture do u najsitnije detalje te nam daje mogućnost pregleda slike preko računala. Na velikom ekranu možemo pacijentima objasniti gdje i zašto je došlo do upale, koje su strukture zuba i okolnog koštanog tkiva zahvaćene i kakav će biti daljnji plan terapije.

ORTOPANTOMOGRAM

Ortopantomogram nam prikazuje stanje kompletne čeljusti, svih koštanih i zubnih struktura, ali i čeljusnih zglobova te maksilarnih sinusa. Kao dijagnostički alat, nužan je u oralnoj kirurgiji, implantologiji i ortodonciji kao prvi i glavni korak u planiranju terapije.

CONE BEAM CT

CBCT je trodimenzionalni rendgenski snimak nove generacije koji nam prikazuje sve stukture u visokoj kvaliteti potrebnoj za dijagnostiku i planiranje najsloženijih stomatoloških zahvata. Nezamijenjiv je kod složenih implantoloških slučajeva. S mogućnošću virtualne implantacije možemo pacijentu dočarati plan terapije ili isplanirati šablone za 3D vođenu implantologiju.

phone
mail
Copyed to Clipboard