Hijaluronski fileri i estetski zahvati

Hijaluronski fileri i estetski zahvati

Hijaluronski dermalni fileri

Primjena dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline jedna je od najučinkovitijih metoda za pomlađivanje izgleda kože I volumiziranja pojednih djelova lica. Dermalni fileri (hijaluronski fileri) u injektibilnom obliku su sve više popularni I prihvaćaju se kao metoda izbora među nekirurškim tehnikama koje daju odmah vidljive rezultate, a zadržavaju prirodni izgled I osobnost lica. Namjenjeni su korekciji bora, modeliranju I popunjavanju dubljih ili plićih kožnih uleknuća te revitalizaciji kože vraćajući joj tako mladenački izgled I svježinu.

Zbog takvog učinka, hijaluronski fileri brzo su zauzeli važnu ulogu u estetskim zahvatima i postali iznimno popularni među pacijentima različite dobi. Za pacijente koji planiraju pomlađivanje lica pomoću dermalnih filera, najveća prednost je što je nakon zahvata učinak korekcije bora ili popunjavanja defekta trenutačno vidljiv.
Dermalni fileri su materijali koji se ubrizgavaju ispod ili u različite slojeve dermisa kože s ciljem podizanja njene površine. Hijaluronski fileri se koriste za korekciju bora (manjih i dubljih), kožnih nabora i ožiljaka i za povećanje volumena usana.

Hijaluronska kiselina (HA) prirodni je sastavak naše kože te je ključna molekula koja koži daje volumen. Odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju. Mlada koža sadrži veću koncentraciju hijaluronske kiseline koja kožu čini elastičnom i mekom. Starenje je prirodan proces u kojem dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline i kolagena, što dovodi do nastanka suhe kože i bora. Hijaluronskim filerima jednostavno vraćamo taj prirodni sastojak natrag u kožu pomlađujući je vraćajući joj volumen.

Zatezanje kože lica botulinskim preparatom

Estetski zahvati aplikacijom botulinskog preparata smatraju se jednom od najučinkovitijih estetskih metoda za ukljanjanje površinskih bora te prevenciju dubljih bora. Korištenjem mimike lica koja uključuje smijanje i mrštenje u području čela stvaraju se neželjenje bore koje pridonose starijem izgledu lica.

Preporuča se za čeono područje, bočna područja očiju te područje između obrva. Nadalje, preporuča se kod hiperhidroze u području pazuha, dlanova te stopala.

Ono djeluje kroz relaksaciju mišića uz ograničavanje facijalne kontrakcije te tako sprječava stvaranje novih facijalnih tragova. Djelovanje je privremeno te traje u prosjeku 6 mjeseci.
Proces uključuje davanje anestezije nakon čega se preparat aplicira tankom iglom u prethodno označenu regiju koja se potom ne smije masirati niti pritiskati. Nakon zahvata ne preporuča se ležanje u razdoblju od četiri sat te izbjegavanje fizičkih aktivnosti prvih 24 sata.

Efekti su vidljivi nakon 5-10 dana tijekom kojih nije preporučeno koristitii lijekove koji ubrzavaju organizam jer mogu reducirati vrijeme djelovanja preparata.
Komplikacije su privremenog karaktera, mogu se javiti manji hematomi u području aplikacije preparata iglom ili pretjerane relaksacije određene muskulature.

Blog postovi

Korekcija očnih kapaka – Blefaroplastika

U suradnji s plastičnim kirurgom nudimo Vam mogućnost korekcije očnih kapaka. Izgled očnih kapaka ubraja se u esencijalne aspekte ljepote lica. Ukoliko su očni kapci spušteni s tzv. vrećicama te borama, postaju teški čineći fizionomiju lica tužnijom i u konačnici osobu starijom. Kirurški postupak blefaroplastike preporuča se za korekciju viška kože, masnih vrećica te bora […]

phone
mail
Copyed to Clipboard