Dentalni implantati

Najkvalitetniji dentalni implanti na tržištu

Pokušaji da se izgubljeni zubi nadomjeste drugim zubima vjerojatno su stari koliko i ljudski rod. Posljednjih tridesetak godina izgubljeni zub / korijen zuba moguće je nadomjestiti dentalnim implantatima. Dentalni (zubni) implantati izrađeni su od titana koji su ugrađeni u kost na mjestu nedostatnog ili izgubljena prirodnog zuba. Dakle, zubni implantat ima ulogu samo korijena zuba.

Vaša pitanja o implantatima

Zašto su baš Vama potrebni implantati? Da li je ugradnja implantata bezbolan zahvat? Koliko su sigurni implantati za moje tijelo? Koliki je vijek trajanja implantata?

Za sva Vaša pitanja o implantatima te o Vašoj implanto-protetskoj terapiji brine se:

dr.sc. Jurica Krhen, dr.med.dent.,
specijalist oralne kirurgije i implantologije, ITI Fellow

U Poliklinici Krhen sve pacijente osobno pregledava dr. Jurica Krhen, određuje pacijentima najoptimalniju terapiju, osobno odrađuje kirurški zahvat te vodi brigu i kontorlu nad pacijentima dugo nakon odrađene terapije.
Sa preko 25. godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji, stranim i domaćim usavršavanjima i besprijekornim rezultatima u implantologiji, možete se osjećati da ste u sigurnim rukama. Više o dr. Jurici Krhenu možete pročitati ovdje.

Osnovne karakteristike zubnih implantata:

Titanski dentalni implantati su konusnog oblika, biološki tolerantni, ne izazivaju reakciju organizma, biokemijski su potpuno indiferentni i ostaju nepromijenjeni u koštanom tkivu. Opće rašireni strah pacijenata da se implantat neće primiti je potpuno neosnovan i do toga sigurno neće doći ukoliko se radi sve po pravilima struke, s kvalitetnim zubnim implantatima i ako se održava adekvatna higijena od strane pacijenta.

Ugradnja zubnih implantata:

Ugradnja implantata se izvodi posebnom kirurškom tehnikom u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolna. Tako ugrađeni zubni implantat predstavlja umjetni korijen zuba na kojem se fiksiraju pojedinačni zubi ili više zuba u različitim protetskim konstrukcijama.

Pogledajte kratki video ugradnje implantata – brzo, sigurno i bezbolno!

Zašto zubni implantati?

Ugradnjom implantata na mjestu gdje Vam nedostaje zub čuvamo Vaše zdrave susjedne zube od brušenja, jer da bi nadomjestili prazninu nastalu gubitkom zuba potrebno je inače izbrusiti dva susjedna zuba da bi se napravio zubni most. Čuvamo Vaše zdrave zube, a zubni implantat je estetski uvijek bolje riješenje. Također, gubitkom većeg broja zubi javlja se potreba za protezama, a svatko će Vam reći tko je ikada nosio proteze kakvo je to nelagodno riješenje. Ugradnjom implantata gubi se potreba za protezama. Iznimka su potpuno bezube čeljusti za koje postoje vrlo zadovoljavajuća implanto-protetska rješenja sa sjajnom stabilizacijom proteza.

Što nakon ugradnje zubnih implantata?

Ovisno o indikaciji i željama pacijenta, nakon ugradnje implantata i određenog vremenskog perioda oseointergacije (procesa cijeljenja implantata i kosti u jednu cjelinu) slijedi protetska faza: krunice ili mostovi na implantatima ili planiranje zubne proteze na implantatima.

Tko je sve pogodan za ugradnju zubnih implantata?

Danas je gotovo svaka osoba pogodan kandidat za ugradnju implantata. Relativne kontraindikacije za ugradnju bi bile neke uznapredovale sistemske bolesti poput nekontroliranog dijabetesa i sl.
Također, određene anatomske prepreke postoje, no to obično ne predstavlja veći problem. Ugradnja dentalnih implantata nemoguća je ako je koštani volumen jako smanjen zbog dugotrajne bezubosti i nošenja neodgovarajućih mobilnih protetskih nadomjestaka, traumatskog vađenja zuba, pneumatizacije maksilarnih sinusa i drugih razloga te zbog toga ugradnja dentalnih implantata može biti samo trenutno onemogućena. Raznim kirurškim tehnikama vođene regeneracije kosti možemo uspiješno nadoknaditi izgubljeni volumen kosti na mjestu gdje želimo ugraditi zubni implantat. Kirurškom tehnikom povećanja alveolarnog grebena dobivamo koštani volumen pogodan za ugradnju dentalnih implantata. Za povećanje koštanog volumena koristimo umjetne i biološke materijale, a ako je potrebna veća rekonstrukcija koristimo koštane transplantate samoga pacijenta u kombinaciji s umjetnim materijalima. Više o nadogradnji kosti pročitajte na članku Augmentacija koštanog grebena.

Kvaliteta na prvom mjestu!

U Poliklinici Krhen radimo samo s najkvalitetnijim implantatima na tržištu, bez kompromisa! Koristimo više implantoloških sustava, švicarski Straumann i švedski Nobel Biocare.

Oba implant sustava daju izvrsne rezultate, postoji preko 30 godina kliničkog i laboratorijskog istraživanja iza oba sustava te se mi kao kliničari možemo osloniti na njih i sa velikom sigurnošću planirati tijek terapije. Kompozicija tih implantata je komercijalno čisti titan, za razliku od ”jeftinijih” implantata koji se danas nude, koji su legure titana sa ostalim metalima (vanadij, aluminij…), što ih čini znatno manje biokompatibilnijima i dugoročnijima. Više o tome pročitajte ovdje – Vrste zubnih implantata i njihove cijene.

Preuzmite članak u obliku PDF datoteke za kasnije čitanje:

Zubni implantati – cijena, karakteristike i kvaliteta implantata

 

Uz 25 godina iskustva na polju implantologije, možemo biti sigurni da ćete rezultatima biti sretni i Vi i mi.

Nobel Biocare preporuča Polikliniku Krhen za ugradnju zubnih implantata.

Sinus lift

Gubitak zuba u stražnjim dijelovima gornje čeljusti obično smanjuje koštani volumen i potiče pneumatizaciju maksilarnog sinusa pa je potrebno koristiti kiruršku tehniku SINUS LIFT. Kiruška tehnika podizanja dna sinusa podrazumijeva ispunjavanje sinusne šupljine materijalom za poticanje koštane regeneracije i stvaranjem čvrste kosti pogodne za ugradnju dentalnih implantata. Potrebno je pričekati šest mjeseci nakon operacije sinus lift za ugradnju dentalnih implantata. Opširnije o sinus lift zahvat pročitajte ovdje: Sinus lift – operacija i komplikacije

Galerija (prikaz slučaja)

Implantat – prednji zub – prikaz slučaja
>

Implantat – estetika u području fronte – prikaz slučaja

Implantati – Potpuna oralna rehabilitacija
>

Implantati – Potpuna oralna rehabilitacija gornje čeljusti implantatima

Sinus-lift RTG prikaz
>

Sinus-lift i ugradnja implantata

Sinus-lift i ugradnja implantata
>

Implantati sa SINUS LIFTom – prikaz slučaja

Blog postovi

All-on-4 – novi zubi za jedan dan!

Predstavljamo Vam najbrže rješenje bezubosti, implantatima nošena proteza koju je moguće napraviti u 24 sata. All-on-4 označava terapijski postupak potpune oralne rehabilitacije u najkraćem vremenu.   All on 4   Kandidati za ovaj postupak su sve bezube osobe ili osobe kod kojih su preostali zubi u lošem stanju. Prednosti ovakvog All-on-4® postupka naspram ostalih postupaka […]


Dr. Jurica Krhen promoviran u Fellow-a

Najveća i najcjenjenija međunarodna implantološka organizacija ITI promovirala je nakon višemjesečnog zasjedanja komisije novi krug svojih članova u Fellow-e, među kojima je bio i naš dr. Jurica Krhen.   Što je to ITI Fellow? Fellow je stručna i profesionalna osoba koja pokazuje visoki stupanj aktivnosti u edukaciji, istraživanju i unaprijeđenju implantologije, a iza sebe ima […]


ITI dodijelio stipendiju našem zaposleniku

ITI (International Team for Implantology, ITI), najveća međunarodna organizacija implantologa, prepoznala je kvalitetan rad naše Poliklinike i dodijelila našem zaposleniku dr. Tomislavu Krhenu stipendiju za daljnje stručno usavršavanje na polju oralne kirurgije i implantologije u periodu od godinu dana, na Friedrich-Wilhelms-University, Bonn, Njemačka. Prestižnu stipendiju godišnje osvoji samo 20 kandidata iz cijelog svijeta. ITI je […]


Vodeća tvrka na tržištu implantata uručila je priznanje Poliklinici Krhen!

Poliklinika Krhen ovim je priznanjem  postala ovlaštena Poliklinika za ugradnju Nobel Biocare implantata. Tvrtka “Nobel Biocare”  začetnik je stomatološke implantologije u svijetu. Vodeća je po istraživanjima u području dentalne implantologije, kvaliteti te naravno mogućnostima koje pružaju njihovi implantološki sustavi! Poliklinika Krhen svrstala se tako u top vodećih dentalnih poliklinika u implantologiji. Dr.sc. Jurica Krhen, spec. […]

phone
mail
Copyed to Clipboard