Protetika – krunice za zube i zubne proteze

Protetika – krunice za zube i zubne proteze

Najkvalitetnije zubne krunice, proteze i ljuskice na tržištu

Protetika (zubna protetika, dentalna protetika) danas se odnosi na svako estetsko ili funkcionalno zbrinjavanje nedostatka pojedinih zuba zubnim mostom, protezom ili krunicama za zube. Gubitak prirodnog izgleda zuba (lom, abrazija, promjene boja, karijes) možemo nadomjestiti pojedinačnim zubnim nadomjestkom u obliku krunica za zube ili ako je u pitanju gubitak više zuba onda terapiju vršimo zubnim mostovima. Zubna protetika ovisi o nizu čimbenika pa je najbolje se dobro raspitati kakva Vam je protetika potrebna i koje su opcije sve moguće (funkcija, estetika, dugotrajnost).

Metal-keramičke krunice za zube

Keramika (ili u žargonu porculan, porculanski zubi, porculanske navlake) u dentalnoj protetici danas je postala zlatni standard zbog niza dobrih svojstava koje drugi materijali nisu zadovoljavali. Keramika se odlikuje velikom tvrdoćom, velikom čvrstoćom, podnosi visoke temperaturne promjene, otporna je na kemijske utjecaje, koroziju, ne provodi el. struju, i najvažnije, biokompatibilna je, ne uzrokuje alergije i estetski maksimalno oponaša izgled pravog zuba. U protetskoj rekonstrukciji keramičke krunice za zube ili keramički mostovi su sredstvo izbora za zbrinjavanje svakog pacijenta.

Cirkon-keramičke krunice za zube

Cirkon oksidna kermika (bezmetalna keramika) odlikuje se iznimno viskom čvrstoćom i dimenzijskom stabilnošću, izvrsne biokompatibilnosti (ne uzrokuje alergije i reakcije okolnog tkiva) i odlične je estetike (cirkonska podloga ispod keramike dopušta određenu dozu translucencije svjetlosti i bijele je boje, naspram metala kod metalo-keramičkih rješenja gdje dolazi do obojenosti ruba zubnog mesa i prosijavanja metala kroz meso). U mogućnosti smo pružiti optimalno protetsko rješenje s pomoću najsuvremenije PRESS i CAD/CAM tehnologije koja se primjenjuje u izradbi nadomjeska. Sustav se sastoji od inovativne litij disilikatne staklokeramike, a koristi se za pojedinačne restauracije na zubima, i vrlo čvrstog cirkonij oksida za zubne mostove širokih raspona. Preporučamo je kao protetski nadomjestak nakon ugradnje implantata radi maksimalne estetike.

Potpuna keramička krunica

Potpuna keramika najprihvatljivije je rješenje za savršenu estetiku prednjih zuba. Ona svojom bojom, translucencijom, opalescencijom, transparencijom i flourescencijom najvjernije dočarava sva optička svojstva pravog zuba. Radimo s keramičkim sustavom najboljih estetskih i fizikalnih značajki. Mana potpuno keramičkih krunica za zube jest složena izradba zbog veoma opsežne preparacije samog zuba pa nije primjenjiva u svim slučajevima.

Ljuskice za zube

Ljuskice (navlake za zube, eng. veneers) keramičke su navlake za zube na prednjim zubima i imaju prije svega estetke značajke. Indikacije za ljuskice su oštećeni ili otkrhnuti zubi traumom ili abrazijom, zubi oštećeni karijesom, pigmentacija zuba koja se ne može riješiti izbjeljivanjem, za zatvaranje razmaka između zuba ili jednostavno ako želite ljepši osmijeh. Brusi se lagano samo prednje ploha zuba na koje se kasnije lijepe keramički izrađene navlake za zube koje nisu deblje od 0,5 mm.

Zubne proteze

Kod velikog gubitka zubi najednostavnije zamjena sa prirodnim zubima je zubna proteza. Parcijalne proteze se koriste kod gubitka manjeg broja zuba dok kod potpune bezubosti zube nadomještamo totalnim protezama. Totalne proteze i parcijalne zubne proteze najčešće radimo iz ekonomskih razloga jer je mobilni protetski rad višestruko povoljniji u odnosu na fiksne protetske radove. Prednost zubnih proteza je njihova cijena i jednostavnost izrade. Kod potpunih proteza odnosno totalnih proteza uvijek postoji nedostatak elementa za fiksaciju koji mogu učvrstiti, a time i povećati njenu stabilnost. Navikavanje kod nekih osoba na mobilnu protezu je sporo i kao posljedicu može imati učestali osjećaj nelagode ili nagona na povraćanje.

Zubne proteze na implantatima su pričvršćene na predhodno ugrađene implantate. Kod takvih proteza sve nedostatke i probleme oko stabilnosti riješavamo implantatima. Zubna proteza može biti fiksirana na implantatima preko kugle ili prečke. Lagano se skidaju i jednostavno se održava higijena.

Privremeni zubi i proteze

U toku izrade implantološke i proteske terapije postoji mogućnost da pacijentu radimo privremene zube kako ne bi morali odlaziti kući bez zuba. Oni se izrađuju na temelju otisaka prije početka terapije, a može ih napraviti stomatolog u ordinaciji ili u zubnom laboratoriju.

Galerija (prikaz slučaja)

Protetika – keramički most i implantati
>

Protetika – keramički most na implantatima i zubima – prikaz slučaja

Protetika – ZirCAD bezmetalne keramičke krunice
>

Bezmetalne keramičke krunice ZirCAD

Blog postovi

Estetske ljuskice za zube

Sadržaj [row] [/row] O dentalnim implantatima Osnovne karakteristike zubnih implantata Zašto zubni implantati Ugradnja zubnih implantata Tko je sve pogodan za ugradnju zubnih implantata? Boli li ugradnja implantata? Struktura implantanta Planiranje zahvata Cijena zubnih implantata Sinus Lift Što nakon ugradnje zubnih implantata Galerija slućaja Alternativni zahvati Česta pitanja Obratite nam se s povjerenjem Najkvalitetniji dentalni […]

phone
mail
Copyed to Clipboard